Uspešno realizovane obuke za proizvodnju povrća

Bez autora
Jul 16 2012

Polaznicima koji su u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i Poljoprivredne škole u Vršcu uspešno završili obuku za uzgoj povrća u zatvorenom prostoru, uručeni su sertifikati, a u toku su i obuke za kozmetičare, vođenje poslovnih knjiga i servisera računara.U tri plastenika, čiju je kupovinu, uz veliko zalaganje direktorke škole Svetlane Radojković, finansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i vodoprivredu, polaznici obuke su imali priliku da vide sve faze proizvodnje rasada i negovanje različitih poljoprivrednih kultura.

Uspešno realizovane obuke za proizvodnju povrćaPolaznicima koji su u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i Poljoprivredne škole u Vršcu uspešno završili obuku za uzgoj povrća u zatvorenom prostoru, uručeni su sertifikati, a u toku su i obuke za kozmetičare, vođenje poslovnih knjiga i servisera računara.

U tri plastenika, čiju je kupovinu, uz veliko zalaganje direktorke škole Svetlane Radojković, finansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i vodoprivredu, polaznici obuke  su imali priliku da vide sve faze proizvodnje rasada i negovanje različitih poljoprivrednih kultura.

Teorijski deo obuke u trajanju od 180 školskih časova, sprovodili su profesori poljoprivredne škole Slavica Žanplong i Srđan Kliska, dok su praktičnu nastavu vodili Uroš Božanić i Milomir Hrvaćanin. Koordinator obuke bila je profesor Dragijana Purić.

Iako su vremenski uslovi bili izuzetno teški, zbog visokih temperatura, polaznici su izrazili zadovoljstvo stečenim znanjem i kvalitetom obuke.

Ovo je šesta obuka koja je u protekle tri godine realizovana zahvaljujući uspešnoj saradnji između NSZ i Poljoprivredne škole iz Vršca.

Pored ove, u Filijali NSZ Vršac, trenutno se realizuju i obuke za kozmetičara, vođenje poslovnih knjiga i servisera  računara, a mogućnost da se stručno osposobe za navedena zanimanja ima 15 nezaposlenih lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik